L’atribut title

Llegint informació sobre la web semàntica, un arriba a la conclusió de que, en general, a la web li manca molta informació. Entre els blocàires (gent que escriu blocs) més tecnològics n’hi ha un cert interès en aconseguir pàgines més semàntiques que facilitin la tasca dels cercadors i, alhora, millorin el seu posicionament a les cerques més interessants (per a ells). Dins d’aquesta estratègia s’inclou el aprofitar l’atribut title, un atribut comú a molts tags i que sovint no es fa servir. L’atribut title no és l’únic que permet incloure semàntica a una web, però, potser, és el que més es pot fer servir i, per tant, el que crec que pot ser més rellevant. A http://telendro-badalona.blogspot.com/ he fet una prova de rellevància del title. Com que ho he fet avui, caldrà esperar uns dies abans de poder valorar com interpreten els cercadors aquest atribut.

Em centro ara en aquest atribut, com s’interpreta als diferents navegadors i lectors de pantalla. Començo amb una explicació, crec que prou bona, de quina és la utilitat d’aquest atribut i les diferències respecte l’atribut alt.

The ALT attribute is designed to be an alternative text description for images. ALT text displays before the image is loaded (if it’s loaded at all) in the major browsers and instead of the image in text-based browsers like Lynx. ALT is a required element for images and can only be used for image tags because its specific purpose is to describe images.

In contrast, you can use the TITLE attribute for just about any page element, but it isn’t required for any page element. Use it to describe links, tables, individual table rows, and other structural HTML elements. They’re more versatile than the ALT attribute and many search engine ranking algorithms read the text in TITLE attributes as regular page content.

(http://www.netmechanic.com/news/vol6/html_no1.htm)

L’atribut title, acostuma a presentar-se com un “tool tip�? en tots els navegadors, però no es llegeix als lectors de pantalla, la qual cosa fa que no sigui accessible. Així, doncs, sembla una bona eina per donar semàntica a la web, però a canvi no aporta res en quan a accessibilitat. I en quan a usabilitat? Doncs sí, fa la web més usable al donar més informació a l’usuari, sigui una imatge, sigui un enllaç (en aquest cas donaria més informació sobre a on t’envia l’enllaç), sigui una taula, o una cel·la…

Així doncs, complint els estàndards, tenim una eina que ens dóna la possibilitat de fer més semàntica la nostra web, alhora que la fa més usable. No incrementem l’accessibilitat, però tampoc l’hauríem de perdre (això sempre i quan fem servir l’atribut title com el que és). Afegir que l’atribut title s’hauria de fer servir per afegir informació, no per amagar informació.

Més informació:

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>