Headings

Els headings són aquells tags que comencen per h i tenen un número a continuació: h1, h2, h3, h4, h5 i h6. Però compte, en aquest cas heading no vol dir capçalera, sinò títol:

The title, subtitle, or topic that stands at the top or beginning, as of a paragraph, letter, or chapter.

Dictionary.com/heading

La qüestió és que aquests tags tenen una gran càrrega semàntica, doncs d’alguna manera resumeixen en una sola línia el contingut del que ve a continuació.

Tot i la importància semàntica dels títols, a moltes webs no es fa servir i s’utilitza el tag font per a canviar la grandària i/o la tipografia dels títols, amb la qual cosa es perd completament la càrrega semàntica, alhora que es complica considerablement el manteniment de la web (si volem canviar la tipografia dels títols caldrà canviar-la a tots i cadascun d’ells).

Perquè moltes vegades no es fan servir els headings? Doncs perque tenen uns estils predeterminats que no són precisament macos. I quan el dissenyador o el programador web no sap fer servir CSS, l’única manera que té de posar uns títols macos és fent servir el tag font. Evidentment la solució és aprendre CSS, una solució gens complicada :)

Però, de quina manera afecta a l’usabilitat, l’accessibilitat i als estàndards la no utilització dels headers?

  • En quan a usabilitat, el fet de no fer-los servir facilita que diferents títols del mateix nivell puguin tenir diferents estils, la qual cosa pot despistar a l’usuari, a qui li costarà entendre quin nivell de títol és el que està llegint.
  • En quan a accessibilitat, les persones amb discapacitat visual, podran saber que la frase en qüestió és un títol perquè el lector els informarà.
  • Referent a estàndards, evidentment la utilització d’altres sistemes per marcar els títols que no siguin els headers no és estàndard.
  • I en quan als cercadors (lligat de fet a la semàntica de la web), el fet de fer servir els headings fa que els cercadors es mirin d’una altra manera aquestes línies, donant-lis més importància.

I això és tot. Crec que amb això queda clara la importància de fer servir els tags de títols correctament, així com la importància d’aplicar estils mitjançant el CSS

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>