Taules: TH – THEAD

La utilització de les taules, quan volem fer una web accessible, requereix un tracte curós, especialment quan es tracta de taules complexes o molt llargues.

No cal dir que les taules només s’han de fer servir per a la presentació de dades tabulades, no per a la correcta presentació del disseny gràfic.

Per tal que siguin fàcilment interpretables, totes les taules han de portar les corresponents capceleres de columna. Aquestes capceleres es posen amb l’etiqueta TH, que substitueix a la primera fila de la taula, a les etiquetes TD.

Per altra banda, quan les taules són molt grans i poden ocupar més d’una pàgina al imprimir, es pot fer servir THEAD,TBODY i TFOOT per indicar la capçalera (que es repetirà a l’inici de tots els troços de taula a les diferents pàgines), el cos i el peu de la taula (que, de nou, es repetirà a cada pàgina). A més en alguns navegadors, es podria veure el cos de la taula amb una barra de desplaçament, mantenint fixes el THEAD i el TFOOT. En el cas de fer servir THEAD, les columnes de capçalera estaran indicades també amb TH.
A taules complexes (com ara aquesta que poso a continuació) podem tenir TH fora del THEAD. L’exemple és prou clar:

Imported Domestic
Oranges Apples Oranges Apples
Sydney
Wholesale $1.00 $1.25 $1.20 $1.00
Retail $2.00 $3.00 $1.80 $1.60
Melbourne
Wholesale $1.20 $1.30 $1.00 $0.80
Retail $1.60 $2.00 $2.00 $1.50

Aquest exemple està tret de http://www.usability.com.au/resources/tables.cfm

Creador de taules complexes: http://accessify.com/tools-and-wizards/accessibility-tools/table-builder/

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>